search

OFICIAL: Tichetele de masa se pot acorda si salariatilor aflati in somaj tehnic

Acordare de tichete de masa in perioada preavizului. Cum se procedeaza?

Salariatii care se afla in somaj tehnic pot primi in continuare tichete de masa, potrivit Legii nr. 59/2020 (Monitorul Oficial nr. 416 din 19 mai 2020). Singura conditie este ca acestea sa se faca exclusiv in format electronic.
 
Valoarea tichetelor de masa pe suport electronic este transferata lunar salariatilor de catre unitatea emitenta de tichete de masa pe suport electronic, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului incheiat de unitatea emitenta cu angajatorul. 
 
 
Iata mai jos articolul din Legea nr. 59/2020 care fac referire la acordarea tichetelor de masa: 
 
 
9. Dupa articolul XVII se introduce un nou articol, articolul XVII1, cu urmatorul cuprins:
 
"
Art. XVII1. -
 
(1) Prin derogare de la prevederile Legii nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, cu modificarile si completarile ulterioare, angajatorii pot acorda tichete de masa salariatilor ale caror contracte de munca sunt suspendate in temeiul art. 52 alin. (1) lit. c) din Legea nr. 53/2003, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, ca urmare a instituirii starii de urgenta.
 
(2) Salariatii prevazuti la alin. (1) primesc tichetele de masa exclusiv pe suport electronic. Valoarea tichetelor de masa pe suport electronic este transferata lunar salariatilor de catre unitatea emitenta de tichete de masa pe suport electronic, corespunzator numarului de zile lucratoare din luna pentru care se face transferul, conform contractului incheiat de unitatea emitenta cu angajatorul."


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice