search

O noua TAXA a fost introdusa in Nomeclatorul obligatiilor de plata la bugetul de stat

ANAF Iasi anunta ca o noua taxa a fost introdusa in Nomenclatorul obligatiilor de palta la bugetul de stat.


Este vorba despre modificarea si completarea O.P.A.N.A.F. nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regimde stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.

Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscalanr. 1.542/2022, publicat in Monitorul Oficial nr. 829 din 23 August 2022, modifica si completeaza O.P.A.N.A.F.nr. 587/2016 pentru aprobarea modelului si continutului formularelor utilizate pentru declararea impozitelor si taxelor cu regim de stabilire prin autoimpunere sau retinere la sursa.
O.P.A.N.A.F. nr. 1.542/2022 reglementeaza urmatoarele:
 
- se introduce o noua pozitie in Nomenclatorul obligatiilor de plata labugetul de stat, prevazut in anexa nr. 3 la Ordin, pozitia 86, cu urmatorul cuprins: 

"86 Taxa de promovare a activitatilor de jocuri de noroc 
 
Temeiul legal 
 
Art. 1
2 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009privind organizarea si exploatarea jocurilor denoroc,aprobata cu modificari si completari prin Legeanr. 246/2010,cu modificarile si completarile ulterioare"
 
- modifica si completeaza anexa nr. 4 "Instructiuni de completare aformularului 100«Declaratie privind obligatiile de plata la bugetul de stat»", astfel:
  • obligatia de plata la bugetul de stat, prevazuta la pozitia 86, sedeclaradecatreoperatorii economici organizatori de jocuri de noroc si dupa caz, si decatreprestatoriiserviciilor de publicitate, potrivit contractului;
     
  •  termenul de depunere a declaratiei, in cazul organizatorilor de jocuri denorocsaua prestatorilor de servicii de publicitate, este pana la data de 25 inclusiv alunii urmatoarecelei in care a fost incheiat contractul de publicitate;
  • prevede modul de completare a declaratiei, in ceea ce privesteobligatiadeplatala bugetul de stat mentionata la pozitia 86.
 


Noutati contabile 1711663200
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice