search

31 octombrie 2019 - noul termen pentru anuntarea intentiei de restructurare financiara

Guvernul a decis, la propunerea Ministerului Finantelor Publice (MFP), majorarea cu o luna a termenului de depunere a notificarii privind intentia de restructurare a obligatiilor bugetare de la 30 septembrie 2019 la 31 octombrie 2019, pentru a acorda tuturor operatorilor economici timpul necesar adoptarii acestei decizii de restructurare a datoriilor fiscale, intrucat luarea unei astfel de decizii presupune si o consultare prealabila atat cu organele fiscale de administrare ale ANAF, cat si cu un expert independent pentru evaluarea posibilitatii indeplinirii conditiilor prevazute de lege in cazul fiecaruia.

O alta facilitate fiscala decisa in sedinta de guvern a fost ca ANAF sa suspende executarea silita de la data notificarii intentiei de restructurare, si nu de la data depunerii solicitarii de restructurare, deoarece planul de restructurare cu datoriile incluse in certificatul de atestare fiscala trebuie intocmit imediat dupa notificare, anunta Finantele intr-un comunicat de presa.

       Au mai fost decise si alte modificari ale Ordonantei Guvernului nr. 6/2019 privind instituirea unor facilitati fiscale. Astfel, in aplicarea cap.II din O.G. nr.6/2019, vor fi exceptate de la anulare accesoriile aferente obligatiilor bugetare principale reprezentand ajutor de stat de recuperat sau fonduri ce se cuvin bugetului Uniunii Europene. S-a mai decis ca operatorii economici care au notificat ANAF despre intentia de restructurare a obligatiilor bugetare sa fie acceptati in procedurile de atribuire a contractelor de achizitie publica pana la data comunicarii deciziei de aprobare sau respingere a restructurarii obligatiilor bugetare. Scopul acestei masuri este de a permite debitorului sa poata participa la licitatii publice si sa poata intocmi un plan de restructurare viabil pentru depasirea dificultatilor financiare.


Noutati contabile 1710885600
Atentie, contabili!

Contabilitatea se schimba!
Completeaza adresa de email la care
vrei sa primesti Raportul Gratuit

E-Factura. E-Transport: Sanctiuni. Amenzi. Solutii practice